Jump to content
Kyej

Yamaha aerox spark issue

Recommended Posts

Hi there

i have a Yamaha aerox yq100 I had this running and on the road for a few weeks one day I popped home on my dinner break went to leave again to go back to work and it wouldn't start what so ever and has never had a spark since. I changed a lot of parts on it and still no joy just had someone test round a few bits and said the regulator/ rectifier was the issue I changed it today for a brand new one and still no joy! :(

ive changed the :

cdi unit

ht lead/ coil lead

stator plate/magneto pickup

regulator/ recitifier 

spark plug

battery

pratically everything to do with electrics and no one seems to know what the issue is I'm in need of getting it back up and running for the end of the month as I'm moving further away from work and will need it for transport, I'm on the verge of just scrapping it or torching it it's had a lot of engine work done to it also and about 5-600 quid chucked at it 

someone please please resolve my problem I will be so grateful!! :(

thanks

kye

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sounds like you have been used as a cash cow.

Anybody actually checked the loom. Or the ig and kill switches.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

I certainly have lol the bikes had hundreds spent on it and I'm still walking to work lol 

I've printed out the electric section from the manual to check all round the loom etc I did have a bad crash on it when I was on the road and the wiring loom actually snapped in half near the forks I had to sit there in agony and rewire the bike but I've checked where I did that and it doesn't seem to of broken or anything again 

also the aerox doesn't have a kill switch it's fine by key but someone else said it could be the ignition cancelling the spark acting as if the ignition is off  

 

thanks for getting back to me

 

kye

Share this post


Link to post
Share on other sites

Still not resolved, anyone have any idea to what it could be please let me know as I'm desperate to get it going before the 1st of April 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Is the bike turning over when you press the starter switch. Have you tried jumping the starter relay

 

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

is it those ones where you have to pull the brake lever for it to start?

 

possible contact or switch faulty if it is

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

It's turning over without a fault I haven't replaced the solenoid but didn't think it would be that at fault as my starter motor is spinning over and yes it is one you have to pull the brake on to start it 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Has an Aerox 100cc that I do not get any spark on everything else, electric start flashes, brake lights etc

-Following is done
- New ignition plate
-Testat 3 different cdi boxes revolve 2 new one original
-Ny sparkle hat
-New spark plugs
-Collad and measure the ignition coil it works.
-Redged flywheel
- Check for cable break the entire system
-Entered engine to frame
- Tested with new ignition lock

Engine purchased from Germany and loaded on a Yamaha Aerox 49cc


All tips welcome ?

PM OR IN THE THREAD?

@Kyej how did u solved your problem?

regards

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...