Jump to content

Lost speed


Recommended Posts

I have a Zuma 49cc 2 stroke. Last time riding I was cruising at 40 mph then the speed just dropped to 30-35, out of no where!  This happened after about 30 minutes.  It never got back up to speed and  seems to have just lost top end.   I took carb apart & cleaned, new plug, fuel supply/vent okay, air filter okay, exhaust manifold gasket/seal checked, and also burned out the little carbon that was in my exhaust pipe. I am at a complete loss.  Would reeds have this effect on scooter after it heats up? One reed was against the valve, and the other 3 had a gap of about 1/8”.  Or could it be cylinder/top end damage or wear?   Thanks for any advice.  I just don’t know what else to do.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Do you want an ad-free experience? Join today and help support the Yamaha Owners Club.

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Who's Online (See full list)

    • There are no registered users currently online
  • Recently Browsing

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...