Jump to content
Sign in to follow this  
tets

new member

Recommended Posts

hi, to all you Yamaha members and owners out there. one of my bikes a divvy 600 and ive done a lot with it over the last 3 months. its been stood outside for 2 years waiting to be re built and 3 months ago I thought id find the time to do it. Ive had to build a shed next to the garage first to put it in. anyway it just about all done exept the big chunky tread tyres im putting on it. the only problem ive come across and id like some help with it is the ignition wire to the red light. I wired the two ignition wires up to the light and when I turn key the first turn the light comes on , when I press the starter the engine starts but the light stays on instead of going out. theres nothing wrong with the engine /oil pump/or rest of the wiring so im a bit stuck. can anyone out there tell me what it could be. mabe there should be 3 wires to to red light , I don't know. anyway I want to put some pics on but don't know how to make them smaller to accept them on this forum can anyone tell me how to do that.. many thanks , steve.  

Share this post


Link to post
Share on other sites

But if there was nothing wrong you wouldn't be posting this, you have checked the circuit by disconnecting the oil level switch and manually earthing it?

And, there is enough oil in the bike?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Does it move when you put it in gear or does it stall the engine? On my XJ the light would come on if the side stand was down or the switch was fucked..!

Do you have the manual? That should have all the details you need to find out what wires go where.

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

Why did you wire to the "red light".? These bikes have a ignition connector, mines only a 2 wire connector some are 3 or 4.. the ignition switch should be wire to the corresponding connector in the harness

 

 

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

 

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

and another one hit wonder strikes again

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, jimmy said:

and another one hit wonder strikes again

And as usual not a "thanks for the help" either..! :shrug:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Who's Online (See full list)

    There are no registered users currently online

  • Recently Browsing

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...