Jump to content

Yamaha SR125 weird vibration of whole bike


Pichulec
 Share

Recommended Posts

Hello guys, maybe you will be able to help me. I own Yamaha SR125 '2000. Engine starts no problem, working smooth but.... When i accelerate I can feel vibration on whole bike but probably originated from the engine. When hand off of the throttle vibrations get lower. I feel it especially on low rpm when on higher gears. I checked it with the mechanic, I thought it maybe steering head bearings or wheel bearings but mechanic said there is a little play on head but nothing major. Wheel bearings are ok. He said bike is burning oil (but no blue smoke yet). Front tyre need to be replaced because is worn uneven, but i don't think that is the main problem. So what you guys think it can be?? Worn cylinder / piston?? What can be a possible source of this vibration? Chain is visible in the window so it's in usable range, not to loose i think.

Link to comment
Share on other sites

  • Moderator

get to speed and pull in the clutch and see if the vibration stops.

that will elinminate or confirm the engine.

 

could be anything at this stage

Link to comment
Share on other sites

  • Moderator

As in 99% of these type of issues the quote.

"Not lose, i think".

Check it properly.

Link to comment
Share on other sites

Yep as above if you have "looked" at it but haven't checked it then you need to CHECK it.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Have you checked front and rear wheel bearings? When were the chain sprockets last changed?

Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...

Chain sprocket changed a month ago. Wheel bearings are ok. Ive noticed that on first gear on low rpm whole bike is shaking like jelly, only higher rpm's reduce shaking.

Link to comment
Share on other sites

  • Moderator

And?

The problem is now, you have to check now, a chain can change pitch and start a vibration in a day. I had to adjust mine when i got home from work yesterday because it got wet on the way home. That was from 15 miles. 

Left work and it was fine, by the time i got home my toes had gone numb. Just barely a quarter turn on the adjusters and a drop extra of lube and smoooooooooth again.

It may not be your chain but you have to check stuff, just seeing it in the window, :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...