Jump to content
Sign in to follow this  
pignapper

Throttle cable too short

Recommended Posts

Hi guys.

Yamaha sr125 throttle cable snapped. Bought new one from wemoto but seemed to be an inch short. When assembled It was if i had throttle open a quarter turn. Had it in a garage for another issue and asked mechanic to fit me another. When i got it back. Same issue. He gave me back the old one so i know it was changed. Both of us cant have got it wrong. Any ideas guys.

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

contact wemoto, they were really helpful in getting the correct cable for my FZ. Will also send you another cable and return the other free post

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks will give it a try. Still confused as to why 2 different cables wont fit. Is there a way of extending them.

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 hours ago, pignapper said:

Thanks will give it a try. Still confused as to why 2 different cables wont fit. Is there a way of extending them.

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk

there was 4 variations of mine, just need to find the right one, measure your original cable and let wemoto know

Share this post


Link to post
Share on other sites

Old cable gone but ill give them a ring. Thanks drewpy

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok guys before i rip this engine down a little advice please. After new valve seals installed bike struggled to start and was VERY lumpy. After alot of fettling ive come to do timing and have checked and rechecked that im on compression stroke (4t). But when piston is at the top just after inlet valve closes, the top cam timing mark is exactly 180 deg off.

Q. could i have put the top cam back in upside down. I.E. 180deg off.....

Thoughts please..

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

It is possible for the bike to "run" with a 180 degree out but it will back fire and fart instead of running properly, but as Kev say's more likely an electrical fault.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks for the advice guys. I stripped it down yesterday and rotated the cam. Put her back together and shes running far better. As soon as the rain goes away its time for a test ride. If there is anything else ill ask for more help. Thanks again.

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

So what happened with the throttle cable

Share this post


Link to post
Share on other sites

Waiting for a new one to arrive. In the mean time ive done a hack job and extended it myself.

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Who's Online (See full list)

    There are no registered users currently online

  • Recently Browsing

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...