Jump to content
Sign in to follow this  
Fishfearhim2

TW125 Running / carb problems

Recommended Posts

Hi all, I am a newbie to this site. I was hoping that someone may be able to help me a problem that's been causing me to pull my hair out, and to be jonest I can't afford to lose any more! I bought a 2003 TW125 for my son. When we went to buy it, it would run and rev but not tick over, (at this point we should have walked away). The seller said it was probably a blocked slow running jet due to lack of use and that some carb cleaner in the fuel with a long run should sort it. Well we bought the bike and did that, but nothing changed? After checking for splits and air leaks on the inlet rubber, I removed the carb, stripped, cleaned and blew compressed air everywhere (it was actually very very clean inside). I also renewed the air filter and spark plug. The spark is strong, the compression is good and the fuel flows freely from the tank. With the carb back on the bike it would only run on full choke and not at all if revved. Thinking it was fuel stravation I adjusted the float height to allow more fuel to sit in the bowl and raised the needle 1 groove from it's middle position, result was not much better. It would now run at fast tickover without choke when warm but would die if revved? Now convinced it was a carb problem I bought another from a breaker on FleaBay. I couldn't believe the state it was in when it finally arrived, caked in mud and grease and full of shite. I took it a local garage and they stripped checked and ultra-sonic cleaned everything. It came back looking like new. I fitted it to the bike which started a ran at very high rev's. After a bit of adjustment with the mixture screw and throttle stop the bike would tick over but cut out when revved - sounds familar! That's it, I'd had enough. The bike with both carbs was taken to a local bike shop. The above story was told to the mechanic. The next day the bike mechanic spent over 7 hours trying to get the bike to run correctly. He concluded that both carbs are faulty. The bike will now run and rev but only on full choke when cold, and cuts out when hot. Has anyone experience a similar problem? Is there a carb from another bike that can be fitted? I did notice when calling breakers trying to locate another carb that this bit is often the first to go, so I assume they must be required by people having problems like me?

Any pointers, advice and hair transplant offers will be greatfully received.

Share this post


Link to post
Share on other sites

this forum is reserved for help about 'forum related problems' only, besides you already have a post on this topic and its never a good thing to have two or more as it results in confusion

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Who's Online (See full list)

    There are no registered users currently online

  • Recently Browsing

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...